Thu, 17 Oct 2024پنجشنبه 26 مهر 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 8874459
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

پاداش نیکی زن و شوهر در حق یکدیگر چیست؟

پاداش نیکی زن و شوهر در حق یکدیگر چیست؟

 

پاداش زنی که دیندار و نیکوکار است در صورتی که همسرش را خوشبخت کند و او را دوست داشته باشد و از حریم وی محافظت نماید و او را در ناز و نعمت بدارد و همچون کودکی کم سن و سال با مهر و محبت با وی رفتار کند و برای خوشبختی او هر کاری کند و در همه چیز از او اطاعت کند و همسرش نیز به سبب او بسیار خوشبخت باشد و برایش دعا کند تا خداوند از وی راضی باشد، چیست؟ همینطور اگر مردی همینطور با زنش رفتار کند چه پاداشی دارد؟

 

الحمدلله

از الله متعال خواهانم این محبت و دوست داشتن و خوشبختی را میان شما بادوام گرداند و خانه‌ی دیگر مسلمانان را همانند خانه‌ی شما مملو از معاشرت نیک و محبت گرداند و به شما خواهر گرامی بشارت می‌دهم، بشارتی بس بزرگ که پیامبر ما محمد ـ صلی الله علیه وسلم ـ در بیان پاداش زنی مانند آنچه شما عنوان کردید بیان داشته:

از عبدالرحمن بن عوف ـ رضی الله عنه ـ روایت است که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمودند: (زن اگر پنج نماز فرض خود را ادا نماید و ماه [رمضان] خود را روزه گیرد و پاکدامنی نماید و از همسرش اطاعت کند به وی گفته می‌شود از هر یک از درهای بهشت که می‌خواهی وارد شو)[1].

و انس بن مالک ـ رضی الله عنه ـ از پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ روایت کرده که فرمود: (آیا شما را از مردان بهشتی‌ تان آگاه کنم؟ گفتیم آری ای رسول الله. فرمود: پیامبر در بهشت است، و صدیق در بهشت است، مردی که به دیدار برادرش در گوشه‌ ی یک سرزمین می ‌رود و جز برای الله او را دیدار نمی‌ کند در بهشت است. آیا شما را از زنان بهشتی‌ تان آگاه نکنم؟ گفتیم: بله ای رسول الله. فرمود: دوست داشتنی فرزندآور که اگر خشمگین شد یا در حقش بدی شد یا همسرش خشمگین شد می‌گوید: این دست من است در دست تو، به چشمم خواب نیاید تا تو راضی شوی)[2].

 و از حصین بن محصن ـ رضی الله عنه ـ از عمه ‌اش روایت است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ برای کاری به نزد ایشان رفت پس فرمود: (آیا شوهر داری؟ گفتم: بله. گفت: برای او چگونه‌ای؟ گفتم: تا جایی که توان داشته باشم در حق او کوتاهی نمی ‌کنم. ایشان فرمود: ببین برایش چگونه ‌ای، چرا که او بهشت و جهنم تو است)[3].

مناوی در فیض القدیر (۳/ ۶۰) می فرماید: (یعنی در صورت خشنودی از تو سبب بهشتی شدن تو می‌شود و در صورت خشمگین و ناراضی بودن از تو سبب جهنمی شدنت می‌شود، بنابراین با او به نیکی رفتار کن و تا جایی که امر به گناه نمی‌ کند با وی مخالفت نکن).

اما بشارت پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ در حق مردی که با همسرش به نیکی معاشرت می ‌کند این است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ شهادت داده که ایمانش کامل است، چیزی که باعث بهشتی شدن او و برتری‌اش بر دیگر مردم است. از ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ روایت است که

رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌ فرماید: (کامل‌ترین مومنان از نظر ایمان، خوش اخلاق‌ترین آنان هستند، و بهترین شما کسانی هستند که اخلاقشان با زنانشان بهتر باشد)[4].

 

منبع: https://islamqa.info/fa/88353

 



[1] ـ به روایت احمد (۱/ ۱۹۱). محققان مسند احمد می‌گویند: حسن لغیره است، و آلبانی در «صحیح الترغیب» (۱۹۳۲) آن را حسن دانسته است: (إِذَا صَلَّتِ الْمَرْأَةُ خَمْسَهَا ، وَصَامَتْ شَهْرَهَا ، وَحَفظتْ فَرْجَهَا ، وَأَطَاعَتْ زَوْجَهَا ، قِيْلَ لَهَا ادخُلِي مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ شِئْتِ).

[2] ـ به روایت طبرانی در معجم الاوسط (۲/ ۲۰۶). این حدیث از گروهی دیگر از صحابه نیز وارد شده، به همین سبب آلبانی در «السلسلة الصحیحة» (۳۳۸۰) و در صحیح الترغیب (۱۹۴۲) آن را حسن دانسته است: (أَلَا أُخبِرُكُم بِرِجَالِكُم فِي الجَنَّةِ ؟ قُلنَا : بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ . قال : النَّبِيُّ فِي الجَنَّةِ ، وَالصِّدِّيقُ فِي الجَنَّةِ ، وَالرَّجُلُ يَزُورُ أَخَاهُ فِي نَاحِيَةِ المِصرِ لَا يَزُورُهُ إِلاَّ لِلَّهِ فِي الجَنَّةِ ، أَلَا أُخبِرُكُم بِنِسَائِكُم فِي الجَنَّةِ ؟ قُلنَا : بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ . قَالَ : وَدُودٌ وَلُودٌ إِذَا غَضِبَت أَو أُسِيءَ إِلَيهَا أَو غَضِبَ زَوجُهَا قَالَت : هَذِهِ يَدِي فِي يَدِكَ ، لَا أَكتَحِلُ بِغِمضٍ حَتَّى تَرضَى).

[3] ـ به روایت احمد (۴/ ۳۴۱). محققان مسند می‌گویند: سند آن احتمال حسن بودن را دارد. منذری می‌گوید: «سند آن خوب (جید) است». حاکم در مستدرک (۶/ ۳۸۳) و آلبانی در «صحیح الترغیب» (۱۹۳۳) آن را صحیح دانسته‌اند: (أَنَّهَا أَتَتْ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فِي حَاجَةٍ ، فَقَضَى لَهَا حَاجَتَهَا ، ثُمَّ قَالَ : أَذَاتُ بَعْلٍ أَنْتِ ؟ قَالَتْ : نَعَمْ . قَالَ : فَكَيْفَ أَنْتِ لَهُ ؟ قَالَتْ : مَا آلُوَهُ إِلا مَا عَجَزْتُ عَنْهُ . قَالَ : فَانْظُرِي كَيْفَ أَنْتِ لَهُ فَإِنَّهُ جَنَّتُكِ وَنَارُكِ ).

 

[4] ـ به روایت ترمذی (۱۱۶۲). وی می‌گوید: «این حدیثی حسن صحیح است» آلبانی در صحیح ترمذی آن را صحیح دانسته است: (أَكْمَلُ الْمُؤْمِنِينَ إِيمَانًا أَحْسَنُهُمْ خُلُقًا ، وَخِيَارُكُمْ خِيَارُكُمْ لِنِسَائِهِمْ خُلُقًا).


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.